Zagotavljamo kakovostne storitve.

mobile-icon naročanje PON-PET: 8.00 - 13.00
mobile-iconZobozdravstvo: 041/200-450
mobile-icon Odpiralni čas PON-PET: 8.00 - 19.00
SOBOTA: po dogovoru
mobile-icon Kontaktirajte nas +(0)2 3000 450

Ultrazvok rame

Ultrazvok rame

Ultrazvok je mehansko valovanje v snovi, ki ima frekvenco višjo od 20 kHz. V medicini se slikanje z ultrazvokom uporablja zelo pogosto zaradi svojih lastnosti. Pri UZ preiskavah se nam namreč ni treba bati ionizirajočega sevanja. UZ pri potovanju skozi telo oddaja energijo celicam, ki nihajo in se s tem posledično le rahlo segrejejo.

Bolečine v rami lahko povzročijo različni dejavniki. Lahko gre za poškodbo pri športu ali vsakodnevnih opravkih, ali pa za spremembe v tkivih, ki povzročajo bolečino in zmanjšujejo gibljivost ramenskega sklepa. Ultrazvok rame je najpreprostejši in najhitrejši način odkrivanja vzrokov bolečine v rami in zmanjšanja gibljivosti ramenskega sklepa. Ker je ultrazvok rame zelo enostavna, neboleča in povsem neškodljiva preiskava, se jo priporoča izvesti ob vsaki bolečini, ki traja dlje časa ter vedno, ko se zmanjša gibljivost v ramenskem sklepu.

Ultrazvok rame

Zaradi svoje neškodljivosti in ker se pacient na preiskavo ne potrebuje posebej pripraviti, se jo lahko opravlja tudi večkrat zaporedoma ter se na ta način lahko spremlja napredek in učinek zdravljenja, zdravnik pa lahko na ta način prilagaja način zdravljenja za čim boljšo učinkovitost.

V medicinsko alternativnem centru Sanus Statera ultrazvok rame izvajamo z najsodobnejšimi ultrazvočnimi napravami in na ta način svojim pacientom zagotavljamo vrhunsko storitev. Naši strokovnjaki bodo pregled izvedli strokovno, hitro in učinkovito.

Za hiter in strokoven pregled nas obiščite ali pa se naročite s pomočjo spodnjega obrazca.

 

Ultrazvok rame je nepogrešljiv pregled, ki vam lahko hitro diagnosticira težavo, na ta način strokovnjak lahko ugotovi, ali gre pri bolečini za enkratno poškodbo ali pa za kakšne trajnejše spremembe v tkivu, ki potrebujejo dolgotrajnejše zdravljenje.

V našem centru Sanus Statera ultrazvok rame izvajamo hitro in strokovno ter brez čakalnih vrst. Pokličite nam ali pa nam pišite in dogovorili se bomo za termin, ki vam bo najbolj ustrezal. Pregled v našem centru je tudi cenovno konkurenčen, zato vas vabimo, da se v primeru poškodbe ali bolečin v ramenih oglasite pri nas in naši strokovnjaki bodo poskrbeli za ultrazvok rame, diagnosticiranje težave ter za zdravljenje diagnosticirane bolezni.

Obiščite naš alternativno medicinski center Sanus Statera za hiter, strokoven in ugoden ultrazvok rame.

Več o ultrazvočnih preiskavah, ki so vam na voljo v Alternativno medicinskem centru Sanus Statera Maribor, preberite tukaj:

 

Več informacij

ULTRAZVOK SRCA

ULTRAZVOK OKONČIN

ULTRAZVOK LEDVIC

ULTRAZVOK VRATU

ULTRAZVOK TREBUHA

ULTRAZVOK VEN

ULTRAZVOK DOJK

ULTRAZVOK ŠČITNICE

ULTRAZVOK TKIV