Zagotavljamo kakovostne storitve.

mobile-icon naročanje PON-PET: 8.00 - 13.00
mobile-iconZobozdravstvo: 041/200-450
mobile-icon Odpiralni čas PON-PET: 8.00 - 19.00
SOBOTA: po dogovoru
mobile-icon Kontaktirajte nas +(0)2 3000 450

Ultrazvok srca

Kardiolog

Za zdravje vašega srca lahko nedvomno največ naredite sami. Z zdravo prehrano in rednim gibanjem bo vaše srce v dobri formi. Da pa boste prepričani, da je z vašim najpomembnejšim organom res vse v najlepšem redu, po poskrbel kardiolog. Kardiološki pregled z ultrazvokom je najučinkovitejša metoda za pregled delovanja srca in odkrivanje morebitnih napak v delovanju srca ali srčnih obolenj. Ultrazvok srca je varna, neinvazivna in neboleča preiskava srca, ki se opravlja ambulantno, s to preiskavo pa lahko kardiolog temeljito pregleda srce in zanesljivo diagnosticira morebitne težave.

ZA BREZPLAČNE INFORMACIJE ALI PRIJAVO NA PREGLED NAM PIŠITE:

 

PREBERITE ŠE DODATNE INFORMACIJE:

Tovrstna preiskava je za pacienta povsem preprosta, neboleča in ne zahteva nikakršnih posebnih priprav. Ultrazvok srca se izvaja tako, da med pregledom pacient leži na boku, z razgaljenim zgornjim delom telesa in z rahlo dvignjenim vzglavjem. Kardiolog z ultrazvočno sondo v živo pregleduje delovanje srčne mišice, srčnih zaklopk, večjih žil in okolice srca. Pregled je lahko enodimenzionalni, dvodimenzionalni ali doplerski. Med pregledom se pogosto pacientu meri tudi EKG za spremljanje delovanja srca. Ultrazvok srca specialistu zelo jasno pokaže morebitne spremembe na srčni mišici, zaklopkah ali žilah in tako zelo olajša postavljanje kardiološke diagnoze.

KardiologZa kaj kardiolog uporablja ultrazvok srca? Uporabljamo ga za diagnosticiranje naslednjih težav in bolezni:

 • Bolezen srčnih zaklopk
 • Pregled delovanja umetnih zaklopk
 • Odkrivanje krvnih strdkov v notranjosti srčne votline
 • Nepravilnost glavne žile odvodnice
 • Bolezen srčne mišice
 • Nepravilnost srčnih sten

 

Ultrazvok srca kardiolog uporablja tudi za:

 • Ugotavljanje oblike in velikosti srca
 • Ugotavljanje oblike in velikosti posameznih srčnih votlin
 • Diagnoza motenj krčenja in sproščanja srca
 • Pregled delovanja srčnih zaklopk
 • Merjenje pretoka in tlaka v večjih žilah in v srcu
 • Pregled morebitnih sprememb v okolici srčne mišice

 

V določenih primerih je lahko zaradi različnih vzrokov potrebno še dodatno razjasnjevanje določenih nejasnosti, ki se lahko pojavijo med pregledom. V takem primeru se pacientu v žilo med pregledom vbrizga posebno kontrastno sredstvo, ki ponazarja pretok krvi skozi žile in srce. Ultrazvok srca je tako še jasnejši in kardiolog lažje določi pravilno diagnozo.

Za kardiološki pregled pacient ne potrebuje nobenih posebnih priprav, prav tako ni potrebno, da na pregled pride tešč. Gre za povsem neškodljivo ultrazvočno preiskavo, ki na človeku ne povzroča nikakršnih negativnih stranskih učinkov. Tako se ultrazvok srca brez težav lahko ponavlja večkrat, na ta način pa lahko kardiolog redno spremlja razvoj bolezni oziroma uspešnost zdravljenja.

V Alternativno medicinskem centru Sanus Statera v Mariboru kardiološke preglede izvajajo vrhunski kardiologi z najnovejšimi ultrazvočnimi napravami. Za vse informacije so vam vedno na voljo in z veseljem vam bodo svetovali, kakšen tip preiskave potrebujete. Kardiološki pregled je izjemno pomembna preiskava, ki lahko pravočasno odkrije morebitne težave ali bolezni srca, zato je pomembno, da preiskavo opravi vrhunski kardiolog, ki bo po pregledu postavil pravilno diagnozo in vam svetoval o načinih zdravljenja.

ZA BREZPLAČNE INFORMACIJE ALI PRIJAVO NA PREGLED NAM PIŠITE:

Več informacij

ULTRAZVOK SRCA

ULTRAZVOK OKONČIN

ULTRAZVOK LEDVIC

ULTRAZVOK VRATU

ULTRAZVOK TREBUHA

ULTRAZVOK VEN

ULTRAZVOK DOJK

ULTRAZVOK ŠČITNICE

ULTRAZVOK TKIV

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.